top of page

Onze werkwijze

​

Aanmelding
De aanmelding gebeurt bij voorkeur via dit contactformulier. Tijdens consultaties zijn we immers moeilijk bereikbaar via telefoon. Aanmeldingen komen er bijvoorbeeld na een doorverwijzing (huisarts, CGGZ, school, …), alsook op eigen initiatief.

​

Intake
De intake is het eerste kennismakingsgesprek met de ouder(s). Uw zoon/dochter dient op dit eerste gesprek nog niet aanwezig te zijn, tenzij anders afgesproken bij de aanmelding. Het doel van dit gesprek is om de positieve kenmerken van uw kind en de moeilijkheden waar jullie op botsen grondig in kaart te brengen. Er wordt informatie meegedeeld over het verdere verloop.

​

Verdere verkenning en diagnostiek

Voordat therapie kan starten, is het noodzakelijk de klachten verder te verkennen. Dit gebeurt tijdens het belevingsonderzoek, waarbij diagnostisch testmateriaal (observaties, vragenlijsten, onderzoek…) aangewend wordt. Het is mogelijk dat ook aan u als ouder en/of de leerkracht (mits uw toestemming) gevraagd wordt om enkele vragenlijsten in te vullen. Aan het einde van deze diagnostische fase worden de ouders uitgenodigd voor een adviesgesprek waarin de onderzoeksresultaten besproken worden en een behandelplan opgesteld wordt.

​

Begeleiding of therapie

Afhankelijk van het behandelplan, de aard van de klachten en de leeftijd van uw kind worden volgende therapiemogelijkheden aangeboden:

  • Individuele psychotherapie

  • Speltherapie

  • Ouderbegeleiding: werken rond vragen omtrent ouderschap en opvoeding

  • Groepstrainingen: sociale vaardigheidstraining, assertiviteitstraining, faalangsttraining

 

Afronding

Tijdens de therapeutische begeleiding vindt regelmatig een oudergesprek plaats waarbij de werkwijze, aangeleerde technieken, duur en frequentie van de begeleiding onderling besproken worden. Wanneer uw kind zich voldoende gesterkt voelt om verder op weg te gaan en/of wanneer de doelstellingen uit het behandelplan voldoende bereikt zijn, ronden we de begeleiding af. Dit houdt in dat de frequentie van de sessies afgebouwd worden (bv. maandelijkse afspraak, vervolgens na 3 maanden…).

Praktijk Iris

Psychologie & gedragstherapie voor kinderen & jongeren

Berthastraat 9, 8670 Koksijde

iris.vollon@gmail.com - 0478 72 53 84

©2023 praktijk-iris.be

privacybeleid

bottom of page